@2022 Merino Baby, All rights reserved

Suntem si pe Youtube

14 mai 2021

Povestea începe cu o necesitate.Mi-am dorit pentru copilașul meu o păturică deosebită, care să fie altfel decât ce găsești în magazine, ceva de calitate care să rămână amintire după ce crește puiul. Să o ating de obrazul meu peste ani, când deja nu mai e bebe și poate are la rândul lui copii, și să simt iar bucuria perioadei de bebelușeală.

M-am decis că aș vrea o păturică din lână merinos pentru că citisem atâtea despre beneficiile ei și deja testasem câteva body-uri din lână și m-am convins că e super.

Am făcut ce face orice mămică-search pe google- și am găsit câteva modele dar niciuna tricotată manual, frumos texturată, în culorile care mie îmi plac și anume pastelate.Și chiar și așa, aceste păturici de serie, care nu aveau nimic fermecător și nu transmiteau nimic îmi păreau destul de costisitoare.

Știam că mama tricotase în tinerețe și am rugat-o pe ea să facă o păturică.Apoi am căutat unde pot să găsesc fire de tricotat din lână merinos.Am găsit ceva drăguț într-o mercerie locală și am rămas mască când am văzut cât costa numai firul de tricotat care mi-ar fi trebuit.Cam 170 ron m-a ajuns firul care era doar 50% merinos și 50% bumbac.Dar , determinată fiind să am păturica mea specială, am mers înainte, consolându-mă  că deși am cheltuit numai pe fire cât aș fi dat pe o pătură gata făcută, manopera nu mă va mai costa nimic.

Păturica a fost gata și ne-am bucurat de ea zilnic.Am spălat-o de câteva ori ,a făcut și pipi, și caca și de toate bebele pe ea și arată și acum impecabil.Nu a transpirat deloc în ea, a oferit exact căldura necesară și altfel spus a meritat efortul din plin de 4 zile de tricotat încontinuu.

Mai jos puteți vedea păturica originală.

paturica tricotata manual lana merinos

Apoi am vrut și o căciuliță de alpaca, și un fular și uite așa m-am îndrăgostit de firele din fibre naturale.Cum le vedeam, atingeam, parcă mintea îmi fugea la câte minunății s-ar putea face cu ele.Singura problemă? Nu știam să tricotez.

Mi-a fulgerat o idee ,, cum ar fi să pot tricota eu tot ce îmi trece prin cap și apoi să pot să ofer și celorlalte mămici lucrușoare minunate ?,,

Acest gând m-a motivat să caut tutoriale pe net, să citesc cărți, să o rog pe mama să mă învețe bazele în tricotat.Este o curbă de învățare clar, dar îmi face plăcere și mă relaxează.

În același timp, m-am pus să caut materia primă.Din păcate prețul firelor m-a descurajat în primă fază, dar am continuat să caut cele mai bune fire, potrivite pentru bebeluși( pentru că atunci când faci ceva pentru cea mai sensibilă piele trebuie să fii atent la calitatea și certificarea firelor).Am reușit să găsesc o singură companie din Europa care comercializează fire de tricotat din fibre naturale , certificate Oeko-Tex standard 100 clasa I( adică sigure pentru bebeluși și copii).

Chiar și așa, costul firelor era considerabil și ar fi însemnat să lucrez manual o săptămână întruna gratuit ca să pot vinde păturica.Multe mămici nici nu s-ar gândi să dea peste 100 ron pe o păturică.Oricât încercam eu să reduc costul producției nu ieșea,mai ales că am ales să lucrez în legalitate deplină și nu frauduos.

Am găsit și o portiță : aveam să cumpăr firele direct de la producător fără alt intermediar! Dar nici aici nu a fost super easy cum ați crede.Ca să beneficiez de un preț avantajos, a trebuit să cumpăr minim 100 kg de fire!!! Adică cam 3000 euro costuri , și a trebuit să aleg mai multe categorii de fire, chiar dacă eu vroiam doar merinos.Ce să fac cu atâtea fire???Am decis să le vând online, devenind astfel magazin oficial reprezentant al mărcii norvegiene de fire Drops Design.Așa se face că la adresa fire-tricotat-drops.ro puteți găsi o selecție minunată din firele cu care noi am ales să lucrăm .

fire lana merinos drops design

După sosirea firelor ne-am pus pe treabă și am testat mai multe modele.Realizarea de păturici consuma foarte mult timp , așa că am zis să începem cu ceva mai simplu-căciulițe și botoșei-.Zis și făcut, am căutat și câțiva colaboratori locali pentru a mimimiza timpul necesar realizării lor.Ca în orice lucru, dai de oameni serioși și talentați, dar ai și dezamăgiri( de timp, de bani).Am rămas să colaborăm doar cu personele pe aceeși lungime de undă cu noi, care erau la fel de perfecționiste și serioase. Asta pentru că eu nu am cum să lucrez suficient cu doi copii mici.Plus ce mă fac când se duce concediul de creștere al copilului și trebuie să mă întorc la lucru? Să renunț la profesia de medic nu este o opțiune, și nici la cea de mamă.

povestea unei afaceri mici

Plus pe lângă tricotatul efectiv mai este muuuultă treabă.De la gestiune, la marketing, ambalare și până la crearea de la zero a site-ului.Da, acest site este realizat în întregime de mine.Nu sunt web designer, dar m-am străduit cum am putut și continui să îl perfecționez periodic.

Revenind , după realizarea articolelor a trebuit să ne gândim și la branding.Nu te chinui să realizezi ceva deosebit fără să  îți pui amprenta.Am vrut o etichetă textilă deosebită, nu un simplu saten sau poliester.Am găsit un producător care imprimă etichete din imitație de piele personalizate....dar numai în Bulgaria .În țara noastră din păcate, nu prea ai opțiuni.Birocratic vorbind este și acolo bătaie de cap , facturile vin în bulgară, cu greu am obținut facturi pentru ele, pentru că ei sunt artizani, nu o companie mare.În fine, am ales și acest element.

Trebuie să specific că primul lucru a fost să găsim un logo pentru brand.Am apelat la niște fete foarte speciale, talentate și care fac lucruri foarte calitative. Firma lor Minoo Design a realizat logo-ul, o parte din etichete, autocolante și cardurile de mulțumire.Suntem foarte încântați de colaborarea cu ele și le recomandăm din suflet.

afacere mica cu suflet

Am vrut și un ambalaj pe măsura produselor, care să reflecte identitatea Merino Baby.Poate nu ați știut, dar cutiile de ambalat sunt extrem de scumpe, dacă mai pui și personalizarea ajungi lejer la 10 euro pe cutie fără TVA!!!! Nu aș fi putut niciodată să cresc costul produsului în așa mod, și nici nu aveam de gând să livrez produsele într-o cutie de pantofi!

Am căutat cutii variate până am găsit ceva acceptabil ca preț și am personalizat noi cutiile cu sigilii de ceară realizate manual , de o firmă românească.Încă lucrăm la acest capitol și tot încercăm să oferim ambalaje deosebite care să însoțească orice produs comandat, oricât de mic, fără a cere clienților să plătească separat pentru el.

Am vrut ca produsele să poată fi oferite cadou fără bătăi de cap, fără să cauți de nebun un ambalaj potrivit.

Deocamdată am reușit acest lucru. 

ambalaj cu sigiliu de ceara

În afară de munca în realizarea produselor, începe munca efectivă de administrator al unei firme de tip SRL.De menționat că am avut 0 experiență în acest domeniu.Toată viața mea am fost focusată pe medicină, nicidecum business.

Au fost oarecum dificil de asimilat termenii și mersul normal al lucrurilor, dar apoi a devenit o parte din mine.Colaborăm desigur cu un contabil foarte minuțios, alături de care ,, traducem ,, în termeni contabili partea cea mai aridă a unui business.

Partea de marketing și social media este tot în datoria mea, dar îmi place foarte mult, la fel și să scriu articole, să împărtășesc din bucuria mea în realizarea produselor.Chiar mă luminez toată când mă gândesc la cum pot să fac lucrurile și mai bine.Când achiziționați produsele noastre o să simțiți că ele au fost gândite cu suflet și nu mecanic, cu gândul doar la profit.

În spatele lor este munca unor oameni dedicați, speciali care iubesc ceea ce fac.Cred sincer că, atunci când faci ceva cu plăcere, lucrul ăsta se transmite. 

Am vrut cumva să spun povestea noastră mai pe larg, pentru cine este interesat.

Sperăm că am reușit să răspundem astfel la eventualele întrebări pe care le aveți legate de business și produse. Așa ați aflat de ce sunt atât de speciale.

Puteți achiziționa produsele noastre AICI

Mai rămâne doar să le testați! Nu aveți nimic de pierdut, dacă nu vă sunt pe plac, puteți să le returnați fără alte întrebări.

Dar știm că vă veți îndrăgosti iremediabil de ele, ca noi , cei care le facem cu drag!

povestea unui mic business

 

 

de-ce-sa-alegi-lana-merinos

Cum a apărut ideea și tot parcursul nostru de la alegerea furnizorului de fire și până la ambalarea și livrarea produselor.

Dacă ești curios de parcursul nostru și despre cum realizăm produsele noastre lucrate manual  pentru bebeluși din lână merinos, ia o cană de cafea/ceai și citește mai jos.

O să fie o poveste tare faină.

 

Despre produsele Merino Baby și persoana din spate
-povestea unui business realizat de o mămică pasionată

merino_baby_lana_merinos_pentru _bebelusi