@2022 Merino Baby, All rights reserved

Suntem si pe Youtube

16 martie 2021

 

      Tricotatul este procedul prin care două sau mai multe ace sunt folosite pentru  a crea bucle și noduri interconectate rezultând un articol vestimentar sau textil.

      Pentru multă vreme a existat un stigmat conform căruia , numai oamenii din clase sociale inferioare lucrau manual obiectele vestimentare, din lipsa banilor pentru procurarea veșmintelor. Apoi  a fost asociat strict cu femeile care, spre deosebire de soți, nu aveau alte activități sociale sau hobby-uri și trebuiau să-și ocupe timpul cu ceva la domiciliu, cât timp , probabil, soții lor cutreierau la vânătoare. Pe timpul războiului în mod special femeile susțineau soldații prin tricotarea articolelor din lână care oferea multiple beneficii în condiții extreme.

     Până nu demult, tricotatul era foarte în vogă și în rândul mamelor noastre și bunicelor mai ales, care tricotau diverse lucrușoare pentru copii, nepoți sau pentru casă. Numai eu știu câte mileuri aveam prin casă în copilărie.Tricotatul a fost intens practicat în timpul comunismului, și poate de aceea, o dată cu revoluția mulți tineri au asociat acest hobby cu unul învechit și plictisitor, potrivit pentru cei ce vor "să piardă timpul". Chiar și eu credeam asta , până nu demult, când am decis că vreau să știu să fac ceva cu propriile mâini.

      Și nu, nu sunt vreo femeie lipsită de ocupație, sunt mămică a doi copii mici și de profesie medic. Nu lipsa unei cariere m-a împins către această activitate, ci dorința de a crea ceva util în timp ce mă relaxez și mă deconectez de la viața agitată care ne consumă tot mai mult spiritul.

     Iubesc lâna și fibrele naturale, prețioase, plus mă dezgustă ideea de fast-fashion. M-am săturat să văd tot aceleași haine peste tot. Iubesc originalul, mereu mi-am dorit să am și să ofer ceva unic, cu poveste și cu suflet. Așa am descoperit eu tricotatul și pentru mine, nu e deloc plictisitor. Este un hobby care îmi produce plăcere și care acum a devenit și al treilea meu copil- o afacere de familie. 

    Vă anunț că tricotatul are multiple beneficii pentru sănătate precum: scade tensiunea  arterială, reduce depresia și anxietatea, întârzie apariția demenței. Ba chiar distrage pacienții de la durerea cronică și produce un sentiment profund de binestare sufletească.

    Sunt convinsă că mulți au început să tricoteze în aceste vremuri de pandemie, pentru că tricotatul reduce sentimentul de singurătate și izolare. Să nu mai spunem că ne putem și folosi de creația noastră sau o putem oferi cadou pentru cei dragi.

    Așadar, tricotatul și croșetatul deopotrivă sunt hobby-uri extrem de benefice pentru noi.

    Noi ne propunem să creștem conștientizarea populației cu privire la tricotat și croșetat, astfel încât tot mai mulți tineri să descopere această plăcere de a crea.

   Este și foarte simplu să dai frâu imaginației când ai atâtea fire luxoase potrivite pentru orice proiect!

    În magazinul nostru găsiți fire de tricotat și croșetat din lână merinos, alpaca,mohair blend cu mătase, bumbac egiptean în culori pastelate,elegante și plăcute care se vor transforma în articole deosebite. Click AICI pentru a vedea firele pe care le comercializăm cu mândrie.

    Plănuim să aducem în curând și accesorii de tricotat și croșetat , astfel încât să venim în întâmpinarea tuturor nevoilor dvs.

    Și dacă nu aveți idei, trebuie să știți că pe site-ul producătorului  GARNSTUDIO găsiți tipare gratuite pentru orice tip de proiect .

    De asemenea în descrierea fiecărui produs, noi atașăm și un link către tiparele gratuite care se pot realiza cu fiecare fir în parte.

    Așadar , ce mai așteptați? Spor la tricotat!

tricotatul-este-cool

Câte lucruri știi despre tricotat? Chiar e doar pentru bunicuțe? Este ceva concept învechit prin care doar femeile fără carieră își câștigă existența? Sau poate tricotatul este iar cool?

Hai să discutăm despre tricotat și beneficiile lui.

 

Despre tricotat

merino_baby_lana_merinos_pentru _bebelusi