@2022 Merino Baby, All rights reserved
Hainele din lână merinos sunt incredibil de moi, călduroase și respirabile. Au numeroase beneficii pe care le-am acoperit deja în articolul "De ce să investești în lâna merinos". Dacă nu l-ai citit îți sugerez să o faci pentru că lâna merinos chiar îți schimbă viața.
Poți accesa articolul AICI.
Revenind la îngrijirea lânei, există acest mit cum că se îngrijește greu, că miroase a oaie , se lasă, ba intră la apă etc.
Da, îngrijirea lânei este diferită de cea a fibrelor sintetice, dar dacă se respectă câteva reguli simple vei descoperi că este chiar ușor să ai grijă de ea.
Să începem cu începutul. Ai achiziționat un articol vestimentar din lână. Felicitări!
Tocmai ai făcut cea mai bună investiție din dulapul tău!
Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să îl lași la aerisit pentru 24 h într-un loc curat, uscat și vine ventilat. Lâna are proprietăți naturale antibacteriene și o simplă aerisire ar trebui să fie deajuns dacă nu există semne evidente de murdărie.
Articolele noastre sunt realizate atent, în spații curate, fără păr de animale sau mirosuri, așa că nu este necesară spălarea lor înainte de prima purtare. Dacă totuși dorești o mai bună igienizare iată pașii care trebuiesc urmați:
Odată uscate, de regulă hainele din lână nu necesită călcarea, dar dacă totuși dorești asta, poți să o faci la o temperatură mică și fără aburi, de preferință cu o batistă de bumbac între fier și lână.
Acum că este curat, articolul poate fi purtat. Dacă se murdărește , ideal este să speli strict zona și nu tot articolul, sau depinzând de pată, poți lăsa să se usuce și o îndepărtezi ulterior cu unghia sau o periuță cu peri moi. Fibra de lână nu absoarbe murdăria în interior și deci murdăria stă la suprafață. De aceea se spune că lână "se curăță singură".
Să zicem acum că vrei să depozitezi articolul din lână pentru sezonul următor.
Moliile sunt cele mai înfocate fane ale lânii și cei mai aprigi dușmani ai noștrii, așa că dacă nu vrei găurele în bluza ta preferată trebuie să faci următoarele lucruri:
Pe web vehiculează și alte metode cum ar fi lemnul de cedru printre hainele din lână, uleiul esențial de lavandă, dar din ce am citit, larvele nu au o problemă cu ele și riști să adaugi doar o aromă la festinul moliilor.
Cam atât trebuie să știți despre îngrijirea lânei și nu uitați să aerisiți articolele cât mai des. Moliile adoră spațiile îmbâcsite din dulap și hainele murdare.
Dacă achiziționați produsele noastre din lână merinos, puteți să le spălați în mașină la temperaturi de până la 40 grade Celsius, folosind programul pentru lână, deoarece fibrele folosite de noi sunt tratate astfel încât să fie mai rezistente.
Puteți să le achiziționați AICI.